Ricette

Orecchiette broccoli and sausage


: 4 : 6 min. : medium

Ingredients for the pasta cooking

Ingredients for flavoring

  • 150 g of cleansed broccoli
  • 50 g of pecorino cheese
  • 100 g of EVO oli
  • 50 g of hazelnuts
  • 200 g of sausage
  • 50 gr of EVO oil
  • nduja
  • pepper

Making:

Pour the orecchiette into boiling water and leave cook for 6 minutes. Meanwhile prepare the base for the sauce by pouring oil, poached garlic – which you will brown – and broccoli tops into the pan. Then cover the pan with the lid and leave to simmer for a few minutes with a little boiling water.

Add the sausage to the sauce in the pan and let everything cook, add salt and cover again with the lid.

At the end of cooking pour the pasta directly into the pan and remove the garlic from the sautéed sauce. Leave the pasta to cook for a few more minutes together with the sauce, stirring it in with a little oil and grated pecorino cheese.

Finally, plate the orecchiette decorating with other grated pecorino, nduja and a little pepper.

The dish is ready, all you have to do is bring it to the table!

Orecchiette broccoli e salsiccia


: 4 : 6 min. : medio

Ingredienti per cuocere la pasta

Ingredienti per insaporire

  • 150 g di broccoli mondati
  • 50 g di pecorino
  • 100 g di olio EVO
  • 50 g di nocciole
  • 200 g di salsiccia
  • 50 gr di Olio EVO
  • q.b. nduja
  • q.b. pepe

Preparazione:

Versa le orecchiette in acqua bollente e lascia cuocere per 6 minuti. Intanto prepara la base per il condimento versando in padella olio, aglio in camicia – che farai rosolare – e cime di broccoli. Quindi copri la padella con il coperchio e lascia passire per qualche minuto con un po’ di acqua bollente.

Aggiungi la salsiccia al condimento in padella e lascia cuocere il tutto, aggiustando di sale e coprendo nuovamente con il coperchio.

A fine cottura versa la pasta direttamente in padella ed elimina l’aglio del soffritto. Lascia cuocere per qualche altro minuto la pasta insieme al condimento, facendola mantecare con un po’ d’olio e pecorino grattugiato.

Infine, impiatta  le orecchiette decorando con altro pecorino grattugiato, nduja e un po’ di pepe.

Il piatto è pronto, non ti resta che portarlo in tavola!

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